Ahjukala tomatitega

Kodutohter
20.03.2024

Selge see, et külmutatud kala pole nii maitsev kui värske, kuid see on odav, kättesaadav ja kiire ning hästi maitsestauna ei teegi vahet, kumbast kalast roog on tehtud.

4 portsjonit
 

400 g külmutatud valget kala (saida, heik)

1 sidruni mahl

1 tl mett või suhkrut

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

2 sibulat

2 paprikat

1 sl rapsi- või oliiviõli

1 tl karrit

1 dl kalapuljongit

1 karp kirsstomateid


 

Lase külmutatud kalal natuke aega sulada ja pane see tervena või tükkidena ahjuvormi. Maitsesta kala suhkru või meega segatud sidrunimahlaga ning vastavalt maitsele soola ja pipraga.

Koori ja viiluta sibulad. Loputa ja poolita paprikad. Lõika ära vars, eemalda seemned ja viiluta.

Kuumuta õli praepannil. Lisa sibulad, paprikad ja karri. Kuumuta natuke aega kogu aeg segades. Lisa kalapuljong ja hauta paar minutit, kuni sibul ja paprika on pisut pehmenenud. Sega hulka terved või poolitatud kirsstomatid ja kalla segu kalale.

Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit ehk vastavalt sellele, kui jäine oli kala ahju pannes.

Serveeri koos keedetud kartulite ja värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid