Ära viska ära!

Kodutohter
01.03.2023
Shutterstock

Seitse võimalust kuidas kasutada hapukurgi- või marineeritud kurgi leent.

Kui purk on kurkidest tühjaks söödud, ära viska soolavett või marinaadi kraanikaussi.

 

* Lõika värske kurk kangideks ja pane purki marinaadi sisse. Paari päeva pärast on krõmpsud kurgid valmis.

* Lõika keedupeet tükkideks ja pane marinaadi sisse.

* Vala marinaad lihatükkidele. Pehmendab ja maitsestab liha, nii et praadimiseks või hautamiseks ei kulu palju aega.

* Vala marinaad praetud kaladele. Järgmisel päeval on marineeritud kalad valmis.

* Lõika soolaheeringafilee tükkideks ja pane purki. Vala peale kurgimarinaad.

* Sega marinaad õliga, loksuta läbi ja suurepärane salatikaste on valmis.

* Vala lapile marinaadi ja küüri sellega puhtaks kraanikauss.

 

Hapendatud kurkide vedelik võib olla küll hägune, kuid on kasulikum kui äädikaga marinaad, sest sisaldab kasulikke baktereid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid