Vanaema lihapirukas
2,5 dl piima
25 g pärmi
1 tl soola
1 sl pruuni suhkrut
3,5 dl täisteranisujahu
3,5 dl nisujahu
100 g võid
Täidis
400 g hakkliha
2 sibulat
õli praadimiseks
5 dl keedetud pudruriisi
1 dl hapukoort
2 sl hakitud peterselli
jahvatatud musta pipart
1 tl soola
1 muna
Lahusta pärm soojas piimas. Lisa sool ja pruun suhkur. Kuhja jahud töölauale, tee süvend, vala sinna pärmi-piimasegu ja sõtku tainas. Lõpus sõtku hulka pehme või.
Pruunista hakkliha ja hakitud sibul tilgas õlis. Lisa keedetud riis, hapukoor, petersell ja maitseained. Hauta segades, kuni segu on parajalt paks ja vedelik on aurustunud.
Rulli pool tainast ahjuplaadi suuruseks ja tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta paar sentimeetrit äärtest tühjaks. Rulli ülejäänud tainas ja tõsta kaaneks peale. Tõsta pirukapõhja ääred kaane peale ja vajuta kahvliga kinni. Määri pirukas pealt munaga ja vajuta kahvliga mõned augud sisse.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.