Päike purgis ehk soolasidrunid

Kodutohter
02.05.2024
Shutterstock

Soolase sidruniga saab maitsestada grilltoite ja see kuulub ka erinevatesse Vahemere ja Põhja-Aafrika toitudesse.

1 l

6-8 (800 g) mahesidrunit

4-6 sl soola

1 sl suhkrut

2 loorberilehte

1 kaneelikoor

keeva vett
 

Pese 4-6 sidrunit hoolega puhtaks ja lõika sektoriteks.

Lao sidrunisektorid ühte suurde või kahte väiksesse steriliseeritud purki. Raputa vahele suhkrut ja soola. Vajuta pisut kokku, et purk oleks tihedalt täis. Vajuta purki ka loorberilehed ja kaneelikoor ja kahest ülejäänud sidrunist pigistatud mahl. (1 dl). Kalla peale keeva vett nii palju, et sidrunid on kaetud.

Kaaneta ja keera purki nii, et maitsed seguneks ja pane külmkappi vähemalt kaheks nädalaks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid