Sigahea sealiharull

Kodutohter
16.12.2022
Shutterstock

Liharull jääb mõnusalt mahlane.

8 portsjonit


 

2,5 kg luudeta seakülge

1 sl soola

0,5 tl musta pipart

2 sl sinepit
 

Täidis

2 suurt õuna

3 väikest sibulat

6-8 kuivatatud ploomi

4 küüslauguküünt

1 sl õli

2 sl pruuni suhkrut

2 sl hakitud peterselli

1 sl sojakastet

soola, musta pipart


 

Laota lihatükk lõikelauale ja vasarda ühtlasemaks. Sega soola ja pipar ning vajuta mõlemalt poolt lihasse. Määri liha sinepiga kokku.

Lõika õunad kuubikuteks. Koori ja tükelda sibul ning haki küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja küüslauk ning õunad ja suhkur. Kuumuta pisut ja tõsta jahtuma. Sega hulka ploomid, hakitud petersell, sojakaste, sool ja pipar.

Määri täidis ühtlaselt lihale, keera rulli ja seo praenööriga tihedaks rulliks.

Tõsta rull ahjuvormi ja küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit, kuni pealispind on kuldpruun. Keera ahi 150 kraadi peale.

Vala ahjupannile pisut vett ja küpseta, kuni liha sisetemperatuur on 76 kraadi. Kasta vahepeal praeleemega ja kata vajadusel fooliumiga.

Keera valmis liharull umbes 15 minutiks fooliumisse. Praeleemest saab teha kastme. Eemalda nöör ja viiluta praad.

Sarnased artiklid