Tomati-mozzarella pirukas

Kodutohter
09.05.2023
Shutterstock

Väga maitsev pirukas, mis sobib igale üritusele.

400-500 g pärmi-lehttainast

1 dl pestot

3-4 tomatit

400 g mozzarellat

pisut soola, musta pipart veskist

1 tl Vahemere ürdisegu

värsket basiilikut

1 tl oliiviõli

 

Sulata tainas, rulli suuremaks ja tõsat tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Pigista mozzarellapallidest võimalikult palju vett välja, et tainapõhi ei läheks liiga pehmeks.

Viiluta tomatid ja mozzarellapallid, määri tainapõhjale pesto.

Lao pestole juustu ja tomativiilud, puista peale ürdisegu, natuke soola ja pipart.

Määri tainaservad oliiviõliga ja küpseta 225-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Serveerimisel pane peale värskeid basiilikulehti.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid