Kerge porgandikook

Kodutohter
12.06.2021
Shutterstock

Värsked väikesed porgandid on hea toorelt krõbistada, kuid vanadest võib teha kerge porgandikoogi.

4 muna

4 dl nisujahu

3 dl suhkrut

2 tl kaneeli

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl söögisoodat

100 g võid

6 dl riivitud porgandit

2 tl riivitud sidruni või apelsinikoort


 

Glasuur

200 g tuhksuhkrut

70 g võid

200 g toorjuustu

2 tl vanillisuhkrut


 


 

Sulata või ja jäta jahtuma. Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Vahusta munad ja suhkur.

Sega kokku kuivad ained ja sega vähehaaval munavahuga. Sega hulka jahtunud või ja riivitud porgand.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tõmba spaatliga ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Sega kokku glasuuri ained ja määri glasuur jahtunud koogile. Kaunistada võiv kookoshelveste, melissilehtede või hakitud pähklitega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid