Saiavorm rabarberiga

Kodutohter
21.05.2023
Shutterstock

Saiavorm on magustoit, kus saab ära kasutada tahked saiatükid või sünnipäevast üle jäänud kringliviilud.

6 portsjonit

 

u 400 g saiatükke

kruusitäis rabarberitükke

rosinaid või kuivatatud jõhvikaid või kirsse

2-3 sl suhkrut

kaneeli, kardemoni

2 muna

5 dl piima

1 tl vanillisuhkrut

pisut võid

 

Tükelda saiatükid või -viilud väiksemaks. Määri ahjuvorm paksult võiga ja pane põhja saiakiht. Laota peale õuna- või rabarberitükid, marjad või moos. Vahele võib panna rosinaid. Puista peale suhkrut ja kaneeli ning soovi korral kardemoni. Peale pane saiakiht.

Klopi munad lahti, sega piimaga, maitsesta vanilli ja suhkruga. Vala piim vormi ja pane peale võitükikesed.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja saiad pealt kuldpruunid.

Serveeri koos külma piimaga.

Unustusse vajunud magustoit, mis maitseb väga lastele ja kus saab ära kasutada tahked saiatükid või sünnipäevast üle jäänud kringliviilud. Vahele võib panna ka külmkappi seisma jäänud moosi või külmutatud marju.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid